From Lake Superior to Lake Michigan

7 mei 2013 - Escanaba, Michigan, Verenigde Staten

Toen we gisteren incheckten in Duluth, bleek dat de dakbedekking boven onze kamer en die daarnaast werd vervangen. Ze waren nog aan het werk, maar volgens de juffrouw achter de balie was het 'safe enough to go in'. Ze zei ook meteen dat ze de volgende ochtend ook weer aan de slag zouden gaan, vanaf 8 uur. Daar werden we niet echt blij van, maar goed, we wilden toch ook niet al te laat opstaan.

's Avonds op de kamer aangekomen bleek dat de wifi internetverbinding niet werkte. We zijn uiteindelijk in de lobby gaan zitten om te kijken of het daar wel wilde lukken, maar ook daar hadden we een knipperlicht verbinding. Volgens de dame die nu achter de balie zat werkte de wifi eigenlijk nooit goed en zou er binnenkort nieuwe apparatuur geïnstalleerd worden, dus over een paar weken zal alles prima moeten werken. Tja, daar hebben we wat aan. In ieder geval stond er in de lobby een pc met vaste internetverbinding, dus konden we op die manier toch de volgende overnachting boeken: Escanaba, Michigan.

Vanochtend werden we om 7:30 uit ons bed gedreund door de bouwvakkers op het dak. Serieus alles in de kamer stond te trillen, er kwam stof naar beneden uit het plafond en de herrie was zo hard dat je er hoofdpijn van kreeg. We waren dus op zn zachtst gezegd not amused.

We hebben snel onze spullen gepakt, alles in de auto gezet en zijn naar de lobby gegaan voor een snel ontbijt en om uit te checken. Bij het uitchecken maakte Paul de opmerking dat de bouwvakkers wat vroeger waren dan gedacht. De juffrouw achter de balie (dezelfde als die ons ingechecked had en blijkbaar de assistent manager) zei: "yeah sorry, did you hear anything?". Toen schoot ik lichtelijk uit mijn slof. We vertelden wat een bak herrie het was en ik vroeg of ze al in één van de kamers was geweest terwijl ze bezig waren. Dat was ze niet. Dus we hebben ze sterk aangeraden om dat eens te doen en gezegd dat ze het niet kunnen maken om die kamers zo te verhuren, zeker niet tegen het normale tarief. Daarop heeft ze in ieder geval onze rekening verlaagd. We waren er wel klaar mee, dus we zijn daarna snel vertrokken.

We zijn vanochtend begonnen met nog een stukje van de scenic parkride boven langs Duluth. Deze weg ligt hoog boven Lake Superior en biedt zo een prachtig uitzicht over de omgeving.

Daarna zijn we de US2 weer opgegaan voor de rit naar Escabana. We zijn vanuit Duluth om Lake Superior heengereden. Duluth ligt vlakbij de grens van Wisconsin. We hebben vandaag dus 3 staten aangedaan, Minnesota, Wisconsin en Michigan.

Het was schitterend weer, warm, zo'n 23 graden. Het is dan ook een rare ervaring om op een rustpunt uit te stappen en nog sneeuwballen te kunnen gooien. Er lag in Wisconsin ook nog op veel plekken sneeuw. Dat zal echter niet lang meer duren, want je ziet het nu voor je ogen wegsmelten.

Het was wel een trage rit vandaag, letterlijk traag. Tot nu toe was de maximum snelheid doorgaans 60, 65 of 70 Mph. Maar vandaag was die voor de hele route max 55 Mph. Dat verschil voel je wel. Ondanks dat was het wel een mooie rit.

We kwamen rond 4 uur aan in Escabana, eigenlijk 3 uur, maar we zijn vandaag de laatste tijdszonegrens over gegaan. Het verschil met Nederland is nu nog 6 uur.

Na het inchecken zijn we naar Lake Michigan gereden, waar we een tijdje hebben gewandeld. Daarna zijn we op zoek gaan naar wat eten. We zijn naar Papa Murphy's gegaan. We hadden lekkere pizza's uitgezocht en ze werden daar ter plekke al samengesteld toen we pas zagen dat dit een 'take and bake' formule was, oftewel, je neemt de pizza's vers mee om ze thuis in je eigen oven te bakken. Aangezien we geen oven hebben in het motel was dat een beetje problematisch. Maar gelukkig deden ze niet moeilijk, het schijnt vaker voor te komen dat mensen niet weten dat ze niet een gebakken pizza meekrijgen, en we kregen zo ons geld terug en er werd ons een pizzaboer aangeraden die wél de pizza's bakt. Daar hebben we dus vervolgens pizza's afgehaald die we daarna op ons gemak, onder het genot van een Leinenkugels Classic Amber biertje (eerder gehaald in de supermarkt), op onze kamer (half) hebben opgegeten.

Morgen een nieuwe staat en een nieuw land: Ontario, Canada!!!

1. Marie-Louise:
    13 mei 2013
    Tja...dat soort ongemakken kun je ook tegenkomen...maar gelukkig heb je niet de volle mep hoeven te betalen!
    Lekker hoor 23 graden...hier is het 'n stuk kouder!
    In antwoord op de zelf af te bakken pizza...gelukkig hoeven jullie de biertjes niet zelf te brouwen en kun je ze gelijk nuttigen hihi!! Veel plezier nog! x